Om oss

Ledande på resor till Tanzania

Välkommen till Tanzania Travels – ledande i Norden när det handlar om resor till Tanzania. Stadsliv i Zanzibar, safariresor, bergsklättring i Kilimanjaro och orörda paradis som Mafia Island och Pemba – vi skräddarsyr din resa till Tanzania.

Sedan 1979 har vi anordnat resor till Tanzania och gett många familjer hållbara och fantastiska upplevelser för livet – nu är det kanske din tur? Vår långa erfarenhet gör oss till ledande experter och vi erbjuder en heltäckande tjänst där vi sköter allt från flygbiljetter och bokning av boende till guidade turer.

Trustpilot kan du läsa många goda omdömen från nöjda resenärer!

Vi är Tanzania Travels


Björn Åberg

Björn har rest över hela världen, men blev speciellt förälskad i Tanzania. Tanzania har Afrikas högsta berg, några av de bästa dykplatserna och stränderna i världen, och en otroligt vacker natur med ett överflöd av vilda djur. Efter att ha varit på plats många gånger är Björns absoluta favorit med Tanzania de vida slätterna som är hem för miljontals djur av alla former och storlekar. Björn insåg snabbt att det enda sättet att bevara denna fantastiska miljö för framtida generationer är att arrangera hållbara resor som stödjer både naturen och lokalbefolkningen och med det i åtanke så föddes Tanzania Travels.

Jane Dalley

Jane har arrangerat safari under större delen av sitt liv. Hennes far växte upp i Arusha och ägde ett framgångsrikt safariföretag så Jane vet exakt vad det innebär att arrangera magnifika resor, oavsett om det är för barnfamiljer, par, nygifta, vänner eller kollegor. Jane är en fantastisk värd och en riktigt snäll och omtänksam person som kommer att gå till otroliga längder för att ni ska känna er bekväma på era resor. Det bästa med Tanzania för Jane är de varierande arterna av flora som finns i dom olika delarna av landet.

Mathilda Mwakatuma

Mathilda älskar de vackra stränderna på Zanzibar och Pemba. Hon har besökt öarna runt Swahili-kusten flera gånger om, inklusive maffia ön, Zanzibars mindre okända öar och Pemba. På grund av sin erfarenhet genom sina resor känner hon till dessa fantastiska öar och dess omgivningar bättre än någon annan. För Mathilda är det viktigt att ge både nya gäster och gäster som har varit i Tanzania förr en unik upplevelse och hon är övertygad om att Tanzania aldrig slutar att erbjuda nya överraskningar för alla som söker det.

Melkiory Tippey

Melkiory är den mest erfarna guiden ni kan hitta. Han har hjälpt till att organisera och lett mer safaris än de flesta och han har varit överallt i Tanzania, så han känner till alla hörn av landet. Hans kunskap om dom vilda djuren, deras vanor och livsmiljöer är oöverträffbara, och våra gäster komplimenterar honom ofta för hans stora kunskap ämnena. Melkiory har själv utbildat många av våra guider och hjälper nu till med att hitta de unika platserna, husen och hotellen som säkerligen kommer att ge er en unik och oförglömlig upplevelse av era resor.


 

  • Våra safarifordon är moderna och har hög säkerhet

  • Vi använder hotell och safari-lodger där du får bäst valuta för pengarna. De är inte de dyraste alternativen. De är rena, har en härlig personal och ligger på den bästa platsen inne i parkerna, där du kommer att känna dig som hemma.

  • Du bor på hotell och safari-lodger inne i naturparkerna och minimerar därigenom tråkig transporttid mellan parker och boende. Det är tiden som ägnas åt faktisk safari som räknas

  • Våra guider är guider till yrket med många års erfarenhet

  • Våra safari-lodger och hotell är rullstolsanpassade och passar även bra för seniorer med svårigheter att gå

Exklusiva specialister på Tanzania

Vi har valt att endast arrangera resor till Tanzania eftersom vi föredrar att veta mycket om en sak än lite om många olika saker. Du kommer att kunna dra nytta av våra stora specialistkunskaper när vi pusslar ihop din drömresa – oavsett om du vill se “The Big Five”, klättra i berg, fiska eller sola och bada. 

För att vi ska försäkra oss om att du ska få en så bra upplevelse som möjligt så är alla våra resor privata. Allt kommer att anpassas efter dina önskemål och behov och du och dina partners kommer att få sin egen guide och sin egen safaribil.

Våra reseledare tillbringar alltid mycket tid med att planera varje resa. Det handlar om att alltid göra ett noggrant förberedande arbete så att vi kan vara säkra på att du hamnar på rätt plats och att du får med dig maximala upplevelser med dig hem till Sverige. Vi håller alltid en god kontakt med våra kunder – från första samtalet tills att ni landar i Sverige igen. Detta gör mycket stor skillnad på en resa till Tanzania. 

Allt skräddarsys efter dina behov

Vi arrangerar din resa så att du kan flyga till Tanzania när det passar dig och får den upplevelse som du har drömt om. Service och kundbemötande är viktigt oss – och vi har genom åren fått mycket fin feedback från våra kunder. Våra betyg är bland de bästa bland resebyråer i Norden på Trustpilot. Ett tydligt bevis på att vi har de största kunskaperna och ger kunderna den bästa upplevelsen. Vi är bäst på resor till Tanzania helt enkelt!

Goda kontakter ger bra priser

Vår långa erfarenhet av att anordna resor till Tanzania gör att vi har en del goda kontakter med lokala hotell och guider. Därför kan vi erbjuda priser som är lägre jämfört med om du skulle boka hotell på egen hand. Vi lägger aldrig på några extra kostnader så att det du betalar för satsar vi alltid på själva reseupplevelsen. 

Men vi kompromissar aldrig med kvaliteten och kommer aldrig att sänka priserna så mycket att resan blir en sämre upplevelse. Vi vill alltid ge valuta för pengarna – små detaljer kan göra stora skillnader när det handlar om hur lyckad en resa ska bli. 

Zanzibar Tanzania

En exklusiv expert på resor till Tanzania